SOMMARGRANSKNING: Så mycket spelade juniorerna; Frölunda

SOMMARGRANSKNING: Så mycket spelade juniorerna; Frölunda

Sverige har haft för vana att skryta om hur duktiga man är på att förädla talanger och sett till antalet spelare i NHL och SHL så är det en åsikt med merit. Många unga spelare kommer under säsongerna och får stora rubriker eftersom vi älskar rekord av alla slag, men hur mycket spelar de egentligen?

Först ut i min sommargranskning i SHL är Frölunda. Totalt använde man sig av nio spelare som rent åldersmässigt var juniorer och som man lyfte upp från det egna det egna ledet.

Isac Born (FW): Spelade 36 grundseriematcher och tio matcher i slutspelet. Han noterades för två mål och tre assist i grundserien och noterade en assist i slutspelet. Han spelade totalt 286 minuter under säsongen och snittade 6,20 min/match.
I de två sista matcherna mot Färjestad i slutspelade han totalt 23 sekunders speltid. I fem av 46 matcher noterades han för mindre än en minuts speltid. I nio av hans 46 matcher noterade han mindre än fem minuter speltid.

Otto Stenberg (FW): Spelade 23 grundseriematcher och två matcher i slutspelet. Han noterades för ett mål och två assist i grundserien och inga poäng i slutspelet. Totalt spelade han 161 minuter under hela säsongen och snittade 6,4 min/match.
Under sju matcher av totalt 25 matcher noterades han för spel under mindre än en minut.
Under totalt 10 matcher spelade mindre än fem minuter per match

Stefan Milosevic (b): Spelade 8 matcher i grundserien och fem matcher i slutspelet. Noterades för noll poäng. Spelade totalt 48 minuter och snittade 5 min/match. I sex av sina matcher spelade han under en minut och i åtta av sina matcher noterades han mindre än fem minuter speltid.

Albin Sundin (FW): Spelade tio matcher under grundserien. Noterades för** noll poäng.** Spelade totalt 32 minuter och snittade 3,2 min/match. I tre av sina matcher noterade han mindre än en minuts speltid och i nio av hans matcher noterades han för mindre än fem minuters speltid.

Noah Dower Nilsson (FW): Spelade tre matcher under grundserien och noterades för noll poäng. Spelade totalt tio minuter och snittade 3,3 min/match. I en match spelade han under en minut och i två matcher under en minut.

David Edstrom (FW): Spelade elva matcher under grundserien och två matcher i slutspelet. Han noterades för två mål och två assist i grundserien och i slutspelet noterades han för ett mål. Spelade totalt 87 minuter och snittade sju minuter per match. I en match noterades han för mindre än en minuts speltid och i två matcher under fem minuters speltid.

Teodor Forssander (FW): Spelade en match under grundserien och spelade 3:46 i den matchen.

Joel Ratkovic Berndtsson (FW): Spelade** åtta matcher i grundserien**. Noterades för noll poäng. Noterades för totalt åtta minuters spel och snittade en minut per match. I fem matcher noterades han för mindre än en minuts speltid och i alla sina åtta matcher spelade han mindre än fem minuter, varav endast 12 sekunder i en match.

Sander Wold (FW): Spelade tre matcher i grundserien. Noterades för totalt sex minuters spel. I en match spelade han mindre än en minut och i alla tre matcher spelade han mindre än fem minuter.

RANKING

1. Frölunda: 9 Juniorer som spelade totalt 643 minuter och snittade 6 minuter

PrenumereraHockeycorner.se

Missa inte den senaste nytt. Prenumerera nu
jamie@example.com
Prenumerera